Κατάλληλο vs ωραίο

Κατάλληλο vs ωραίο

Κατάλληλο είναι αυτό που συντελεί στην ολοκλήρωση, στη επιτυχία ή στην ευτυχία.

Ωραίο είναι αυτό που προξενεί ευχάριστα συναισθήματα.

Κάθε επιχειρηματίας προσμένει θετικά αποτελέσματα από το website του, δηλαδή θέλει να είναι κατάλληλο ώστε να αποφέρει αύξηση πωλήσεων.

Προφανώς θέλει, όπως όλοι οι άνθρωποι, να είναι ωραίο αλλά πάνω από όλα θέλει αποτελέσματα.

Αυτή η διελκυστίνδα κατάλληλου και ωραίου συχνά δημιουργεί προβλήματα στη δημιουργία και στην υποστήριξη του website.

Ας δούμε μερικά από τα παραδείγματα για να γίνει η θέση μας απόλυτα κατανοητή:

Ο επιχειρηματίας επιλέγει μια πολύ ωραία γραμματοσειρά για τους τίτλους των ιστοσελίδων του website του. Επειδή όμως αυτή η γραμματοσειρά δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες που είναι εγκατεστημένες σε όλα τα συστήματα των χρηστών, πρέπει να φορτωθεί επιβαρύνοντας το χρόνο εμφάνισης της σελίδας για 1100 millisecond.

Και εδώ έρχεται η Google και στην αξιολόγηση της ιστοσελίδας προτείνει να εξαλειφθεί αυτή η καθυστέρηση.

Οπότε έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον ευχαριστημένο επιχειρηματία και στην ευχαριστημένη Google γιατί έτσι θα κερδίσει πόντους η ιστοσελίδα στη σειρά εμφάνισης αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης που είναι και το ζητούμενο για την αύξηση των πωλήσεων.

Συχνά οι επιχειρηματίες ζητούν να τοποθετηθούν πολλές ωραίες φωτογραφίες σε μία ιστοσελίδα. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι ωραίο να τις εμφανίσουμε αλλά δεν είναι κατάλληλο λόγω της καθυστέρησης που προκαλούν.

Η Google έδειξε τον δρόμο...

Πρωτομάστορας αυτής της επιλογής είναι η ίδια η Google η οποία το 1998 εμφανίστηκε με μια απλούστατη ιστοσελίδα που περιείχε μόνο το στοιχείο συμπλήρωσης των λέξεων αναζήτησης και το σήμα της, σύμφωνα με την άποψη ενός καθηγητή του πανεπιστημίου MIT ο οποίος είπε ότι “το website είναι χρηστικό εργαλείο και ο επισκέπτης έρχεται για να το χρησιμοποιήσει”.

Το κατάλληλο

Εν κατακλείδι θα ήταν ιδανικό να συνυπάρχουν το κατάλληλο και το ωραίο, αλλά αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξουμε ανάμεσα στα δύο, τότε ο νικητής είναι το κατάλληλο.